Web Development & SEO WEBart

Άρθρα » General

Η δύσκολη ζωή στο διαδίκτυο μέρος Α' "phising"

Views: 8348 07 Απριλίου 2014
Η δύσκολη ζωή στο διαδίκτυο μέρος Α' "phising"

Phishing (ψάρεμα), είναι ένα είδος επίθεσης κατά την οποία κάποιος πονηρός επιχειρεί να αποσπάσει προσωπικά μας στοιχεία (κυρίως οικονομικού χαρακτήρα). Τι πρέπει να προσέχω κατά την περιήγησή μου στο διαδίκτυο; πως θα προστατευτώ;

Απλά, θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί. Μη δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία με ευκολία.

PHISHING ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ακόμη και οι πολύ νέοι χρήστες του Internet θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το phishing μέσα από την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία. Θα έχουν λάβει λοιπόν κάποιο email, ενδεδυμένο με την επισημότητα και τα λογότυπα κάποιας τράπεζας (συνήθως), η οποία μας πιέζει για κάποιες ενέργειες, διαφορετικά "ο λογαριασμός του θα μπλοκαριστεί με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πραγματοποιούμε περαιτέρω συναλλαγές".

Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα που εστάλη μαζικά σε διάφορους αποδέκτες, με την ελπίδα οτι κάποιοι από αυτούς θα είναι πελάτες της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και θα "τσιμπήσουν":

ασφάλεια από επιθέσεις επιθέσεις: Phishing

Εικόνα: προσπάθεια εξαπάτησης με τη μέθοδο "phising"
Ίσως προσέξατε το μαργαριτάρι "είναι πιθανών να γίνει..."
...έτσι είναι... οι Τράπεζες είναι ανορθόγραφες :-)

Η προσπάθεια εξαπάτησης "phising" δεν γίνεται απαραίτητα χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά της τράπεζας που είδαμε στην εικόνα. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2010, έχει επιχειρηθεί η εν λόγω εξαπάτηση με τα χαρακτηριστικά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

PHISHING ΣΤΑ SOCIAL MEDIA (FACEBOOK)

Αν κάποιοι από σας έχετε επαφή με το facebook, θα είχετε προσέξει το μήνυμα "Δες ποιος βλέπει το προφίλ σου". Το συγκεκριμένο παράδειγμα, αποτελεί απλά άλλο ένα παράδειγμα εξαπάτησης αφελών. Στην ιστοσελίδα του, ο "κατασκευαστής" περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη μέθοδο εξαπάτησης, με τη χλευαστική εισαγωγή:
"...παντού υπάρχουν ζώα που δίνουν τους κωδικούς τους όπου τους ζητηθεί. Είχα την ευκαιρία να το αποδείξω στον εαυτό μου ψαρεύοντας πάνω κάτω 600 Φατσο-κωδικούς μέσα σε 5-6 μέρες...".

ΕΠΙΛΟΓΟΣ PHISHING

Να είστε καχύποπτοι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που πληκτρολογείτε τα στοιχεία σας!!!!!

Αν πέσει στην αντίληψή σας κάτι τέτοιο και έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε στην καταπολέμηση του φαινομένου, (ειδικά για phising σελίδων Internet), μπορείτε να το αναφερθείτε στον αντίστοιχο οργανισμό: APWG, ή στη σελίδα της Google για αναφορά Antiphising

Διαβάστε επίσης

210 6034122